CuppingmassageCuppingmassage is een massage uit de Chinese geneeskunde waarbij men glazen koppen vacuüm liet trekken op het lichaam. Tegenwoordig zijn de cups van kunststof. Cuppingmassage bevordert de doorbloeding van de huid en de spieren. Bovendien heft het blokkades op. Deze massagevorm kan ter ontspanning maar ook bij klachten worden ingezet. Ik maak gebruik van veel olie om de cups makkelijk over de huid te laten glijden. Het is mogelijk om de rug/nek/schouders, armen en benen te cuppen. U kunt een afspraak maken voor 30, 45, 60 of maximaal 75 minuten. Ook kan een cuppingmassage gecombineerd worden met een andere massage, bijvoorbeeld met een Triggerpointbehandeling. Neemt u alstublieft contact op voor de mogelijkheden.

Cuppingmassage is een pittige massagevorm, omdat de huid vacuüm wordt getrokken onder de cups. Daarom zijn er een aantal aandachtspunten. Ik geef geen cuppingmassage:

  • direct na het zonnebaden. De huid is dan is te gevoelig en moet eerst herstellen.
  • als u bloedingen of wondjes heeft, want de kans op infecties is dan te groot.
  • als u last heeft van extreme vermoeidheid, uitputting of burn-out. Bij deze aandoeningen moet zware belasting worden vermeden en deze massagevorm is dan te intensief
  • bij littekenweefsel, vooral nieuwe littekens.
  • vlak voor of na een vakantie. Mogelijk ontstaan er tijdelijk verkleuringen door cuppingmassage. Het is niet prettig om opmerkingen hierover te krijgen.
  • gebruik van antistollingsmiddelen of medicatie voor uw hart of bloeddruk.

Voor cuppingmassage moet u bij Relax 4 Her in Alkmaar zijn! Klik hier voor de tarieven.